Forum o projektach i projektowaniu

Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.

Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.

Tematy związane z projektami i projektowaniem
Filtruj projekty:
Projekt BORZĘCIN DM-5565 - Borzęcin Czy ktoś wybudował ten dom lub jest w trakcie budowy? Proszę takie osoby o informację, czy coś zmieniały w projekcie. Poza tym chciałabym (jeśłi to możliwe) obejrzeć go w rzeczywistości. Pozdrawiam,
Autor: Odp. Ostatnia:
Mirka 2 2012-12-31 16:24:59
Projekt DURON DM-6386 - Niezły kosmos To jest dopiero nowoczesny projekt! Strasznie jednak razi ten "silos" wbity w środek bryły, można to jakoś fajnie przeprojektować, by nie rzucał się, aż tak w oczy. Reszta jest w porządku, podobają mi się zwłaszcza przeszklenia i duży taras nad garażem. Fajnie prezentuje się parter z ogromnym pok ...
Eryk 0
Projekt LITWINOWICZE DM-6224 - Dadzą radę Jak ekipy budowlane radzą sobie z tego typu projektami? Ma ktoś z forumowiczów doświadczenie w realizacji tego typu projektu, o raczej skomplikowanej bryle? Boje się, że robotnicy coś spaprają i trzeba będzie szukać nowej ekipy. A może warto poszukać czegoś prostszego, ale utrzymanego w podobnych k ...
Mistrzu 0
Projekt POLUBICZE L-6156 - Wreszccie prosta bryła! Bardzo fajny ten projekt, podoba mi się jego prostota. Ma wszystko czego szukałem, ale trochę boję się czy koszty jego realizacji nie będą wyższe niż te podane na stronie. Martwi przede wszystkim podpiwniczenie, zastanawiam się czy z niego nie zrezygnować? Próbował już ktoś zrealizować ten domek, w ...
Myślący 0
Projekt POTULIN DM-6167 - Podobny? Bardzo podoba mi się ten projekt, ale boję się, że jak na moje potrzeby będzie on za duży, czy macie coś mniejszego utrzymanego w tym samym klimacie? Ewentualnie proszę o informację ile kosztowałoby zmniejszenie wymiarów tego projektu?
Wojtek 0
Projekt Budynek wielorodzinny DM-6496 - Projekt budynku Jestem zainteresowany tym projektem. Zastanawia mnie tylko dlaczego na ostatniej kondygnacji jest jedno gigantyczne mieszkanie zamiast dwóch mniejszych. Oczywiście nie widzę problemu z podziałem gdyż wystarczy drugie wejście ale kwestia ciekawa. Czy ktoś wybudował już ten obiekt ? Jak przedstawia ...
Zbigniew 0
Projekt ŁAPANÓW DM-6484 - ładny dworek dom w stylu dworkowatym od zawsze mi się marzył. Obejrzałam ich już setki i chyba zdecyduję się na ten - jest elegancki i reprezentatywny. Mam dużą działkę więc uda się ciekawie zaaranżować podjazd i ogród. Szkoda, że nie da się kupić lub przesadzić starych drzew, bo mam śliczną alejkę wjazdową, al ...
Anna 0
Projekt RABKA 2 L-6086 - dom drewniany To jest domek moich marzeń. Tylko drewno i kamień. Klimatyczny na zewnątrz i klimatyczny we wnętrzach. Do tego klimatu przydałby mi się jeszcze kominek. Czy ktoś mógłby mi doradzić jakie zmiany trzeba byłoby wykonac w projekcie, żeby mieć kominek na pograniczu salonu i jadalni? Czy to w ogóle jest ...
Maria 0
Projekt Budynek biurowy K-23 - koszty Witam wszystkich. Czy ktoś z Państwa już zmierzył się z realizacją obiektu wg tego projektu. Planuję wybudować biurowiec pod wynajem powierzchni dla firm i zastanawiam się czy budowa wraz z wykończeniem (myslę tez tu o meblach) mogłaby się zamknąć w milionie. Będę wdzięczny za wskazówki doświadczon ...
Adrian 0
Projekt DZIAŁOSZYN DM-6129 - Dla mnie ten projekt to bomba. Szkoda, że z zewnątrz wygląda zbyt ekstrawagancko
2 2012-12-16 20:47:03
Projekt KAZIMIERZÓW DM-6164 - mały domeczek czy ktoś buduje ten zgrabny domeczek??
aJL 0
Projekt KRYNICA DM-6042 - Czy ktoś buduje może "KRYNICĘ" albo odbicie lustrzane ????? Jeśli ktoś buduje może "KRYNICĘ" albo odbicie lustrzane, bardzo miło mi będzie, wymienić doświadczenia. Właśnie przymieramy się do rozpoczęcia budowy na wiosnę 2006 roku dpmek będziemy budować w górach. Na przedłużeniu pasma Gubałówki :) proszę o konakt podatkipr@interia.pl EWA
Ewa 4 2012-12-13 15:49:04
Projekt Budynek biurowy K-48 - Projekt budynku Jestem mocno zainteresowany tym projektem. Czy parter budynku można przeznaczyć na gastronomię ? Chciałbym na parterze niewielką restaurację dla około 30 osób. Góra pod wynajem. Proszę o odpowiedź gdyż ciężko znaleźć coś podobnego wśród typowych projektów. Czy ktoś wybudował już ten obiekt ? ...
Marian S. 1 2012-12-12 14:02:05
Projekt Restauracja, Dom weselny K-24 - Dom weselny Projekt fajny, jakie są realne koszty jego budowy ? Jesteśmy bardzo mocno zainteresowani tym projektem jednak mamy ograniczony budżet. Budynek jest prosty a jednocześnie elegancki. Słyszałam o cenie za 1m2 na poziomie 2,5-3 tys zł za 1m2 powierzchni dla tego typu obiektów. Czy ktoś wybudował już ...
Jolanta 1 2012-12-12 13:54:05
Projekt SŁUBICE 2 L-6392 - WktplVnMPpQ An intleilgent point of view, well expressed! Thanks!
EovXCtmUXTGV 0
Projekt PROMIENKO DM-6283 - pomocy!!!!!! wie moze ktos ile by kosztowo zbudowanie takiego domku oczywiscie do zamieszkania moze ktos taki juz budowal to prosze o podpowiedz i jak sadzicie te ceny co podaje producent sa realne czy moze zanizone w porownaniu z innymi stronkami sa jakies niskieczy 150000 wystarczy mi na wprowadze3nie mi sie ...
marcin_d 2 2012-12-12 11:08:58
Dodaj nowy temat